Bewegend leren?

Om bewegend leren gemakkelijk toe te kunnen passen in de praktijk, heeft Leer-bewegend goed uitgedachte lesmaterialen (leermatten) ontwikkeld.

De reken- en spellingmatten kunnen schoolbreed ingezet worden. De meeste matten zijn zo samengesteld dat ze in meerdere groepen (van groep 3 t/m groep 8) te gebruiken zijn. Door het gebruik van de bijgeleverde opdrachtkaarten kunnen de matten op elk niveau worden toegepast. Daarnaast zijn er speciale kleutermatten voor groep 1 en 2 ontwikkeld.

Er zijn verschillende manieren waarop de leermatten kunnen worden gebruikt. Alle matten zijn zo samengesteld dat ze kunnen worden ingezet als methodevervangend, als differentiatiemiddel of als extra ondersteuning. De leermatten van Leer-bewegend zijn gebaseerd op lesopdrachten van verschillende bestaande methodes. Ze kunnen schoolbreed, per klas of individueel ingezet worden worden.

Wanneer de matten worden gebruikt als methodevervangend, kunnen de leerlingen na een klassikale instructie de uitwerking uitvoeren op de leermatten. Een roulatiesysteem is voor deze methode een mooie optie.

Mits de lesruimte het toelaat kunnen alle leerlingen direct aan de slag met/op de leermatten. Er kunnen 3 of 4 leerlingen per mat samenwerken. Afhankelijk van het aantal leerlingen zullen per klas dus circa 6 of 7 matten nodig zijn.

Het is daarom aan te raden om pakketten aan te schaffen die overeenkomen met de verschillende leerjaren. Een andere optie is om klassen samen te laten werken, misschien in één klaslokaal dat is omgebouwd tot een beweegruimte. De leerlingen van de ene klas kunnen de leermatten klaarleggen om vervolgens bewegend te leren, en na een uur kan een andere klas de beweegruimte met de matten gebruiken.

Bewegend leren met behulp van onze leermatten maakt een les voor leerlingen leuker en uitdagender. Hoe meer kinderen bewegen terwijl ze leren, des te gemakkelijker het voor hen is om moeilijke concepten te begrijpen, op te letten en succesvol te zijn op school. We hebben al veel scholen kunnen overtuigen om hun onderwijs via onze leermatten innovatiever, leuker en uitdagender te maken.
Website Bewegend Leren

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem direct contact op