Jaarrapportage schooljaar 2021-2022

Met trots presenteren wij u de meerjaren rapportage 2021-2022
Deze rapportage geeft u inzicht in activiteiten en projecten die wij afgelopen jaar hebben uitgevoerd. Op het gebied van sporten, bewegen en leefstijl hebben wij samen met partners uit Zeist mooie resultaten behaald. De diversiteit van de werkzaamheden laat zien dat ons werk breed georiënteerd is en we in ons inzetten voor de gehele gemeenschap. Wij zetten niemand buitenspel! De projecten van Sportief Zeist zijn onderdeel van de brede regeling combinatiefuncties en het lokale sport- preventie akkoord.

We nemen u graag mee in ons verhaal

Cijfers MQ Scan

De MQ scan heeft plaatsgevonden op 7 PO scholen en 2 SO scholen. De SO scholen gebruiken hun uitslag alleen om te kijken op welke onderdelen de leerlingen zich kunnen verbeteren. Deze worden niet meegenomen in het gemiddelde daar de MQ scan zich richt op regulier onderwijs. 4 van de 7 geteste scholen scoren onder het landelijk gemiddelde. Zie hieronder het gemiddelde van alle 7 scholen.

Totale prestatie Sportimpuls - Zeist

Landelijk gemiddelde

Algemeen

Algemeen

Oekraïense vluchtelingen

Via Sportief Zeist zijn er 5 Oekraïense vluchtelingen geplaatst bij een sportvereniging.

Sjors Sportief

Dit jaar hebben 56 sportaanbieders hun aanbod onder de aandacht gebracht via Sjors Sportief. 1467 kinderen hebben zich ingeschreven voor een proefles bij een van de Zeister sportaanbieders.

0
Sportaanbieders
0
ingeschreven kinderen

Lifegoals

0
Wekelijkse deelnemers
0
Personen doorgestroomd naar reguliere sport en/of werk

Oranjefonds subsidie toegekend

Bewegen op recept / GLI

10 mensen zijn geholpen aan sportaanbod en er is een start gemaakt met buurtfitness in Noord. Deze groep is opgestart met een aantal GLI deelnemers. Tijdens de startbijeenkomsten van de GLI zijn er presentaties gegeven om sport & bewegen onder de aandacht te brengen.

Jeugdfonds sport- en cultuur

Deze cijfers lopen per kalenderjaar. In 2021 heeft Sportief Zeist 144 van de totale aanvragen op het gebied van sport ingediend.

Wekelijks activiteiten

Bij het speelbos zijn er wekelijks 10 kinderen in West aanwezig en 20 in Noord. Het ommetje vindt plaats in 6 wijken, Noord is gegroeid van 3 naar 6 vaste wandelaars. In West gegroeid van 5 naar 11 vasten wandelaars. In de andere wijken is het deelnemersaantal stabiel. Bij de buurtsport zijn er gemiddeld 10 kinderen op het bosplein en 15 bij park Op Dreef. FC Vollenhove kent een wekelijks deelnemersaantal van 20 jongeren waarbij er tijdens speciale activiteiten tot aan 50 deelnemers.

Amerpoort

Een wekelijks bootcamp moment op Amerpoort waar gemiddeld 6 jongeren meedoen aan de activiteit.

Uniek sporten

20 Zeister sportaanbieders hebben hun (speciaal) aanbod aangemeld bij Uniek sporten.

0
Zeister sportaanbieders

Sport extra

Drie groepen kinderen die extra begeleiding nodig hebben sporten wekelijks op de woensdagmiddag. Met een deelnemersaantal variërend tussen de 8-10 deelnemers per groep wordt er onder begeleiding van een fysio gewerkt aan de motorische vaardigheden en het terugdringen van overgewicht.

0
Groepen

G-sport reinaerde

Wekelijks wordt er met 3 groepen volwassenen gesport.

Schoolactieve vereniging

21 sportaanbieders hebben meegedaan met de schoolactieve vereniging. Er zijn clinics aangeboden op 20 PO scholen, 3 SO scholen, 3 VO scholen en 1 SO school.

Tijdlijn augustus

Tijdlijn Augustus

 • Vuelta

  In Augustus is de vuelta door Zeist heen gekomen. In voorbereiding op de vuelta is cultuur en sport samen gebracht door een spinning evenement te organiseren op live muziek in de Spaande sfeer. Dit heeft plaatsgevonden op de markt.

 • Sportmarkt

  Ook de sportmarkt stond in het teken van de vuelta. Zo was ernaast de Zeister sportaanbieders ook een pumptrack aanwezig en is een fietsparcour voor ouderen uitgezet in het kader van doortrappen. https://www.youtube.com/watch?v=5bKyVK8Ek3M

 • Scootmobieltocht

  Na alle coronaperikelen is ook de scootmobieltoch weer opnieuw leven ingeblazen. In augustus stond het eerste ritje sinds lange tijd weer op het programma.

 • Lobbus

  Augustus is altijd de maand van Lobbus in Zeist. Dit jaar is Sportief Zeist hier voor het eerst op aangesloten door sportactiviteiten aan te bieden tijdens de Lobbus weken.

AugustusAugustusAugustusAugustus

Tijdlijn Juli

Tijdlijn Juli

 • Vakantieactiviteiten

  In de zomervakantie zijn er verschillende activiteiten georganiseerd van een waterspelletjes op het bisonveld tot levend stratego in Park Vollenhove tot een freerunclinic van team tantum.

 • Opening Couwenhovenseveld

  Na een traject van meerdere jaren samen met de wijkmanager en MeanderOmnium om het Couwenhovenseveld te vernieuwen is er een mooi eindresultaat. Dit moest natuurlijk feestelijk geopend worden. Het Couwenhovenseveld werd officieel geopend door wijkwethouder, Wouter Catsburg. Tijdens de opening was er ruimte voor een potje Bubbelvoetbal en werd er een gave demo gegeven door […]

 • Opening sportcontainer Vollenhove

  Vollenhove bestaat 50 jaar, in juli heeft Vollenhove haar jubileum Sportief gevierd. Zo werd door wethouder Laura Hoogstraten de sportcontainer/calisthenics rek die er in samenwerking met FC Utrecht is geplaats officieel geopend. De kinderen konden voetballen met een echte freestyler, deelnemen aan sportclinics, meedoen met spelletjes op het ontmoetingsplein en ook nog op de foto […]

 • Sportdag Altrecht

  Via het sportakkoord heeft Altrecht een aanvraag ingediend bij het sportakoord voor een sportdag.

 • AZC kamp Zeist

  In juli organiseerden we een voetbaltoernooi bij het AZC op het Kamp van Zeist. Als verrassing was er ook nog een beker voor het winnende team!

JuliJuliJuliJuliJuli

Tijdlijn Juni

Tijdlijn Juni

 • Speelpleincoach

  Samen met leerlingen uit groep 7 van een basisschool duiken we de gymzaal in of oefenen we op het schoolplein. De leerlingen van basisschool Op Dreef worden namelijk speelpleincoaches. We geven ze tips en handvaten om leuke spelletjes te organiseren voor leerlingen uit groep 3-6. Na het afronden van het traject organiseren verschillende leerlingen leuke […]

 • Ondersteuning sportdagen

  Juni is de maand waarin veel sportdagen plaatsvinden. We hebben verschillende scholen hierbij ondersteund door clinics aan te bieden gegeven door sportaanbieders.

 • Fietsproject Vollenhove

  Samen met de buurtsportcoach is een groep gestart met de eerste fietslessen. Dankzij de sportakkoord gelden hebben we een extra groep kunnen starten in Vollenhove. De kinderen krijgen een fiets in bruikleen en leren veilig fietsen onder begeleiding. De fietsen zijn mede mogelijk gemaakt door de Kringloop Zeist. 

 • Buitenspeeldag

  De buitenspeeldag is dit jaar last-minute een binnenspeeldag geworden. De weersvoorspelling was dusdanig slecht dat dit de enige optie was. Last-minute hebben we alle scholen aangeschreven en gebeld met het verzoek deze verplaatsing kenbaar te maken. Door deze actie stond dit evenement weer op het netvlies van iedereen waardoor we een overweldigende opkomst hadden. 627 […]

 • Sportcafé

  Het jaarlijkse sportcafé georganiseerd voor de Zeister sportaanbieders stond dit jaar in het thema van de volgende twee onderwerpen: Presteren met communiceren en Vrijwilligersmanagement.

 • Nano

  In samenwerking met MeanderOmnium en het Kunstenhuis Idea hebben we deze maand naschoolsaanbod verzorgd in de vorm van balsportlessen, danslessen en kinderatelier. Dit was een succesvolle pilot om de toekomst structureel naschools aanbod op te gaan zetten in Vollenhove.

JuniJuniJuniJuniJuniJuni

Tijdlijn Mei

Tijdlijn Mei

 • Wandelchallenge

  De wandelchallenge is gestartmet 15 deelnemers die wekelijks gaan wandelen om bij tedragen aan hun gezondheid. Een aantal deelnemers loopt door weer en wind door.

 • Schoolsporttoernooien

  Deze maand stonden er maar liefst twee toernooien op de planning daar er vanwege COVID wat geschoven is in de data. Tijdens het korbaltoernooi deden 150 kinderen mee. Bij het judotoernooi stonden er 52 deelnemers op de mat.

 • FC Vollenhove

  4 keer dit jaar is FC Utrecht langsgekomen tijdens FC Vollenhove. Een wekelijkste voetbalactiviteit voor jongeren in de wijk Vollenhove. Dit keer hebben ze DHL meegebracht die verschillende leuke activiteiten hadden bedacht. Denk aan de bal schieten in de DHL bus en of zo snel mogelijk pakketjes wegbrengen in estafettevorm. Ook brachten ze nog een […]

 • Doortrappen

  Doortrappen is officieel van start gegaan. Door het jaar heen staan er verschillende activiteiten op de agenda. Denk aan fietscheckdagen, relaxte Fietsroutes, Fietsquizen en een Fietsbehendigheidstest.

Mei Mei Mei Mei

Tijdlijn Juni

Tijdlijn April

 • Schoolvoetbal

  Met twee voorrondes en een finale stond de maand april weer in het teken van schoolvoetbal.  Jonathan, Saestum, SV Zeist, Patria en FZO waren allemaal weer van de partij om de 1500 deelnemers een mooi toernooi te bieden. 

 • Koningsspelen

  Met 1575 deelnemers, 3 sportaanbieders, 50 hulpstudenten en 30 activiteiten waren de koningsspelen weer een groot succes: https://fb.watch/gWSqV0pDgd/

AprilApril

Tijdlijn Maart

Tijdlijn Maart

 • Sport- en preventieakkoord

  Samen naar een gezond en Sportief Zeist, dat is waar het sport- en preventieakkoord in Zeist voor staat. Het akkoord is een reeks afspraken tussen sportaanbieders, het bedrijfsleven en onderwijs-, welzijn- en zorginstellingen. Woensdag 9 maart 2022 kwamen ruim 40 partners samen om het sport- en preventieakkoord Zeist te ondertekenen.

 • JOGG gemeente

  Een gezonde jeugd.. een gezonde toekomst! Dat is waar JOGG (jongeren op gezond gewicht) voor staat. Zeist is nu officieel aangesloten als JOGG gemeente en via Sportief Zeist is er vanaf nu een JOGG-regisseur actief.

 • Ommetjes

  Bij de wekelijkse ommetjes stonden er deze maand twee ‘speciale’ Ommetjes op het programma. Zowel in Noord als in West werd het Ommetje begeleid door een natuurgids. De leuke tips en weetjes over de natuur maken de wandeling ook nog eens educatie.

MaartMaartMaart

Tijdlijn Februari

Tijdlijn Februari

 • Sportakkoord

  Bij het AZC in Huis ter Heide zijn we via het sportakkoord begonnen met het aanbieden van sportlessen. Zowel voor de kinderen als voor de volwassenen is er een sportmoment.

 • Sjors sportief

  De inschrijving van Sjors Sportief is geopend. De Sjors Sportief boekjes zijn verspreid onder alle scholen. Na 6 dagen stond de teller inmiddels al op 1128 inschrijvingen.

 • Webinar gezond aan tafel

  Tijdens dit webinar is er vanuit de buurtsportcoach informatie gegeven over gezonde voeding, zijn er tips en tricks gedeeld en zijn er gezonde recepten voorbij gekomen.  Een psycholoog is opvoedkundig verder ingegaan op het gedrag van kinderen met als doel: Hoe krijgt uw kind een gezonde zin in eten en heeft u geen strijd meer […]

 • FC Vollenhove

  Deze maand kwamen er trainers van FC Utrecht op bezoek om voor de jongeren uit Vollenhove een training te verzorgen.

FebruariFebruariFebruariFebruari

Tijdlijn Januari

Tijdlijn Januari

 • Bewegen op muziek

  De bewoners van Altrecht zijn in beweging gebracht door een leuke activiteit op muziek aan te bieden op hun eigen terrein.

 • Vakantieactiviteit

  In de kerstvakantie is er bubbelvoetbal en achery tag gespeeld met de jongeren uit Zeist.

JanuariJanuari

Tijdlijn December

Tijdlijn December

 • FC Vollenhove

  De street captains kwamen op bezoek bij FC Vollenhove. De street captains zijn een aantal bekende Youtubers met enorme voetbalkwaliteiten. Ze hebben de jongeren in Vollenhove hun skills laten zien en een partijtje met ze gespeeld. Niet alleen de jongeren waren geïnteresseerd, rondom de voetbalkooi verzamelden zich ook een groot aantal ouders om het voetbalspektakel […]

 • Schoolschaatsen

  Deze maand stond de schaatsbaan weer in het centrum en hebben verschillende scholen, waaronder ook enkele speciaal onderwijs scholen een bezoekje gebracht aan de schaatsbaan om met de klas een uurtje te schaatsen.

DecemberDecember

Tijdlijn November

Tijdlijn November

 • Fit@school

  Deze maand stonden er veel Fit@school lessen op het programma. De leerlingen krijgen dan les over een van de volgende thema’s: water, bewegen, gezonde voeding.

 • Week van het respect

  Tijdens de week van het respect hebben we tijdens onze wekelijkse speelbos en buurtsportactiviteiten even stil gestaan bij wat respect betekent. De deelnemers hebben ook allemaal een armbandje gekregen.

 • MQ scan

  Deze maand stonden verschillende scholen op de rol voor de MQ scan. Een test waarmee de motorische vaardigheden worden gemeten en waar je kunt zien hoe de scholen scoren t.o.v. het gemiddelde in Nederland.

 • Calisthenics

  In samenwerking met the calisthenics club zijn er verschillende clinics georganiseerd dankzij een toegekende erasmus+ subsidie. Nationale en internationale namen binnen de calisthenics wereld kwamen naar Zeist om clinics te verzorgen. https://www.youtube.com/watch?v=lHFm6vW5g5g

NovemberNovemberNovemberNovember

Tijdlijn Oktober

Tijdlijn Oktober

 • Sportspeeltuin

  De sportspeeltuin is opgestart. Een sportmoment voor de jongste jeugd waarbij ze samen met hun ouders in beweging worden gebracht.

 • Vakantieactiviteiten

  In de herfstvakantie zijn er verschillende activiteiten georganiseerd waaronder glow in de dark sporten en archery tag

 • Bewegen op muziek

  Verschillend seniorencomplexen zijn bezocht waarbij de bewoners hebben bewogen op muziek onder begeleiding van een buurtsportcoach. De muziek werd ter plekke live gespeeld door een muzikant.

OktoberOktoberOktober

Tijdlijn September

Tijdlijn September

 • Special heroes challenge

  Voor de special onderwijs scholen is de special heroes challenge georganiseerd op het sportpark van Schaerweijde. Drie speciaal onderwijs scholen hebben deelgenomen allerlei sportclinics die zijn verzorgd door de Zeister sportaanbieders. De burgemeester was zelfs aanwezig om de dag te openen. https://fb.watch/gXHWsYrkln/

 • Nationale sportweek

  De Nationale sportweek vindt jaarlijks plaats. In deze week besteden wij altijd extra aandacht aan het Zeister sportaanbod en gezonde leefstijl. https://fb.watch/gXHXS6EG9l/

SeptemberSeptember

Samen sta je sterk! Wij willen al onze maatschappelijke partners bedanken!