Sport als middel voor kwetsbare mensen

Wie zijn wij?
The Calisthenics club zet zich in om de sport calisthenics op de kaart te zetten en toegankelijk te maken voor iedereen wereldwijd. Ongeacht leeftijd, motivatie of trainingsniveau. Het is een sport die overal uitgevoerd kan worden, op ieder moment, op elke plek!

Wat is Calisthenics?
Calisthenics is een veilige, gemakkelijke en gezonde sport voor iedereen. Calisthenics is trainen op eigen lichaamsgewicht. Hierbij gebruik je verschillende bewegingsvormen zoals push ups, squats, dips, lunges, pull ups etc. om het lichaam te trainen en sterker te maken.

Sport programma’s voor jeugd & jongeren
In Nederland werken we samen met sportorganisaties en scholen om calisthenics trainingen te geven aan de jeugd in verschillende gemeenten en stedelijke gebieden. We streven er naar om deze samenwerking wereldwijd uit te breiden en om meer sociale inclusie voor de jeugd te creëren. Hiervoor hebben wij partnerschappen met andere organisaties wereldwijd via Erasmus+ programma van de EU-commissie.

Waarom calisthenics
Bij calisthenics draait het niet alleen om sterk worden en spieren kweken. Omdat praktisch iedere oefening op eigen lichaamsgewicht uitgevoerd kan worden gaat het ook om lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. Calisthenics is daarom een goede methode om op een veelzijdige manier lekker fit te worden. Voor kinderen draait het vooral om plezier hebben en het ontwikkelen van de motorisch vaardigheden.

Calisthenics, de sport van de toekomst!

Website The Calisthenics club

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem direct contact op