Een bakkie doen met.. Art Jan van Triest

Wat is Fitchannel en welke rol speel jij de organisatie?
Fitchannel.com is de online sportschool die een groot aanbod heeft van bewegingsprogramma’s en dat combineert met voedingsschema’s en recepten. Ik ben CEO bij Fitchannel.com

Hoe is Fitchannel ontstaan?
Fitchannel.com is opgezet door Michael Moser die thuis wilde sporten met zijn vrouw. Nadat hij 6 maanden onder leiding van een grote body builder met zijn blonde assistent gesport had bedacht hij: “ Dit kan beter” – en zo is Fitchannel.com ontstaan.

Wat is jullie missie/visie?
Onze missie is om mensen in beweging te krijgen, te houden en zelf gezonde voedingskeuzen te helpen maken.

Waarom vind je het zo belangrijk om Nederland fitter te maken?
De positieve reden is dat als je fitter bent, je beter in je vel zit en meer kwaliteit uit je leven kunt halen. Daarnaast worden we steeds meer zelf verantwoordelijk voor onze gezondheid – de corona crisis toont dat eens te meer aan. We zien dat veel mensen daar hulp bij kunnen gebruiken en wij gaan die aanbieden op een manier die ongelofelijk leuk, gezond en gezellig is.

Hoe ziet Fitchannel er over 5 jaar uit?
Wij sorteren voor op de preventieve gezondheidsgolf die er aankomt. Over 5 jaar hebben we een volledig geïntegreerd leefstijl platform en zijn we in staat om via digitale middelen mensen te coachen om van obesitas, suikerziekte etc. af te komen en bedienen we een hele grote groep mensen die met Fitchannel.com hun gezondheid bijhouden.

Wat is jou grootste talent?
Mijn grootste talent is dat ik naar de wereld kan kijken door de ogen van een ander en menselijk gedrag en verlangen kan vertalen in (digitale) product ervaringen die mensen helpt meer uit hun leven te halen.

Sport je zelf ook?
Zeker! Ik kom uit de atletiek wereld. Heb ongelofelijk veel marathons en andere endurance sporten gedaan. Tegenwoordig zit ik veel op de fiets. 7000 km is de target voor dit jaar!

Welk effect heeft corona op jullie organisatie?
Wij zijn een 100% digitaal bedrijf. We werken allemaal vanuit huis en hebben besloten dat we ons kantoor kunnen opzeggen en vervangen door een ruimte als een huiskamer/cafe/kroeg/vergader ruimte.

www.fitchannel.com