Een bakkie doen met.. Arianne Niks

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaald de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is en is daarmee voor Sportimpuls een essentiële partner om lokale doelstellingen te kunnen realiseren. Vandaag drink ik een bakkie met Arianne Niks, coördinator binnen de provincie Utrecht.

Arianne, jij hebt volgens mij erg dankbaar werk, klopt dat? “Jazeker! Na mijn opleiding was ik op zoek naar een baan waar ik sport kon inzetten om maatschappelijke doelen te realiseren, nou dat lukt hier prima”.

Welke eigenschap moet je bezitten om jouw werk goed te kunnen doen? “Je moet echt een manusje van alles zijn. Denk aan communicatie, netwerken, contact met allerlei soorten partijen, maar natuurlijk ook raakvlakken hebben met sport én cultuur”.

Hoe belangrijk is de rol van de buurstsportcoach voor jullie? “Die is erg belangrijk, de buurtsportcoach heeft als intermediair én ambassadeur vaak laagdrempelig contact met de doelgroepen kent de wijken. Buurtsportcoaches zijn daardoor onze lokale ogen en oren”.

Wat zorgt ervoor dat jij je werk leuk blijft vinden? “De afwisseling van mijn werkzaamheden, het contact met de diverse partijen en uiteraard de voldoening om kinderen te kunnen laten meedoen binnen de sport- en cultuursector”.

Wat zou je graag willen veranderen in Nederland? “Het zou fantastisch zijn als álle gemeenten het enorme belang en de voordelen van meedoen in de sport en cultuur voor jong én oud inzien, er is namelijk sinds dit jaar ook een Volwassenenfonds Sport & Cultuur waar gemeenten bij kunnen aanhaken. Iedereen zou mee moeten kunnen doen!”.

Tenslotte, ga je straks nog lekker op vakantie? “Jazeker, ik ga er over een paar weken even lekker tussenuit met mijn gezin naar Frankrijk”.