Een bakkie doen met.. Arjo Wijnhorst

Arjo is online marketeer bij Fonds Gehandicaptensport en de initiator achter het succesvolle online platform Uniek Sporten waarbij 4000 sportaanbieders met 6000 activiteiten zijn aangesloten.

Hoi Arjo, wat is Uniek Sporten? “Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden waarbij vraag en aanbod op het gebied van aangepast sporten wordt samengebracht, dit alles met als doel om zoveel mogelijk drempels weg te nemen zodat mensen kunnen gaan sporten”.

Wat is de rol van de buurtsportcoach? “Dat is een onmisbare schakel in het traject, zij kennen het lokale aanbod tenslotte als beste dus kunnen de mensen goed helpen. Met jullie buurtsportcoaches Michelle, Ronnie en Tabitha heb ik regelmatig contact en dat werkt prima”.

Kan je een succesverhaal met ons delen? “Jazeker, ik was betrokken bij een atletiekvereniging die aanbod aan het opzetten was voor kinderen met autisme, daar kwam een jongen bij die heel erg verlegen was en niet zonder de aanwezigheid van zijn moeder wilde sporten. Toen ik daar een tijd later weer kwam was hij onwijs gegroeid en functioneerde inmiddels als een soort van assistent trainer, zonder moeder!”.

Hoe blijf jij fit? “Ik speelde altijd rolstoelhockey, maar dat ligt nu even stil en dat mis ik wel. Ik probeer in beweging te blijven middels thuisfysio”.

Zou je nog iets willen veranderen in Nederland? “Nou, als ik het aantal regeltjes en loketten voor mensen met een beperking zou kunnen verminderen dan zou dat geweldig zijn! Verder hoop ik dat in 2030 de sportparticipatie van mensen met én zonder beperking gelijk is”.