Een bakkie doen met.. Eefje Bokkers

Eefje Bokkers is net afgestudeerd aan de CALO in Zwolle en heeft de award van beste HBO Sportimpuls SIO van 2020-2021 gewonnen.

Gefeliciteerd Eefje, heb je een mooie stage gehad bij Nijkerk Sportief en Gezond? “Dankjewel, zeker het was ondanks corona een jaar waarin ik heel veel heb mogen doen en ook veel heb geleerd. Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik o.a. onderzoek gedaan naar de fittest en heb ik Sportkanjerclub Fit opgezet voor kinderen met overgewicht”.

Kan je een aantal hoogtepunten van je stage benoemen? “Ik vond de gesprekken met de gemeentelijke beleidsmedewerkers interessant in relatie tot mijn studie maar heb ook onwijs genoten van de livestream Koningsspelen in Nijkerk waarbij ik de razende reporter was die langs de scholen ging. Ik vind de combinatie theorie en praktijk in de rol van buurtsportcoach erg leuk”.

En nu? “Ik heb 4 jaar hard gewerkt tijdens mijn studie en ga binnenkort samen met een vriendin een jaar op reis, we starten waarschijnlijk ergens in Azië, ik heb daar erg veel zin in. Daarna kijk ik wel verder. Ik vind het belangrijk dat ik een steentje kan bijdragen aan een betere wereld dus misschien wordt ik wel buurtsportcoach”.