Een bakkie doen met.. Eelke de Waal

Eelke de Waal is 3e jaars student niveau 4 aan Sportacademie te Utrecht, hij heeft zijn laatste schooljaar stage gelopen bij ons buurtsportteam in de Utrechtse Heuvelrug.

Eelke, je hebt de prijs MBO SIO van het jaar 2020-2021 gewonnen binnen Sportimpuls, het juryrapport vermeld dat we in jou nu al alle eigenschappen van een sportprofessional terugzien, dat is een mooi compliment toch? “Zeker, ik was blij verrast met deze prijs en vind het heel bijzonder. Tijdens de SIO meeting aan het begin van het schooljaar werd er al verteld dat deze prijs aan het einde van het jaar zou worden uitgereikt, ik heb toen al besloten om hier vol voor te gaan”.

Wat was je rol binnen het team Heuvelrug? “Ik ben heel goed ontvangen en direct opgenomen in het team, ik was meer collega dan stagiair. Teamleider Ruben gaf me veel vertrouwen en verantwoordelijkheid en dat voelde heel goed, daarin onderscheid Sportimpuls zich duidelijk van andere organisaties”.

Wat zijn je ambities voor de toekomst? “Ik heb altijd al voor de klas willen staan maar door mijn stage ben ik de functie van buurtsportcoach ook gaan waarderen, de combinatie tussen uitvoering, beleid en organisatie maakt het erg interessant dus wie weet. maar ik ga nu eerst een jaartje werken en wellicht nog verder studeren”.