Een bakkie doen met.. Ellis Koster

Ellis is adviseur van JOGG bij 15 gemeenten en één daarvan is onze projectgemeente Nijkerk. Ellis gelooft in de missie van JOGG dankzij de integrale aanpak.

Hoi Ellis hoe is het? “Ja, poeh weer veel thuiswerken he, niet mijn favoriete manier helaas. Ik word er altijd blij van om mensen te ontmoeten en dat is nu toch anders.

Wat doet JOGG eigenlijk? “JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Samen maken we de omgeving van kinderen en jongeren gezonder. Met elkaar zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. En omdat alle partijen in dit netwerk écht aan het werk gaan, noemen we het ons werknet.”

Welke invloed heeft JOGG op Nederland? “We hebben de missie om met het delen van kennis en ervaring kinderen op gezond gewicht te krijgen. Gelukkig neemt plaatselijk het aantal kinderen met een gezond gewicht toe en lukt het om de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken.”

Je werkt ook met de buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief & Gezond, hoe gaat dat? “In Nijkerk zit de juiste energie en het mooie van Nijkerk vind ik dat de beleidsmedewerker van de gemeente betrokken is en dat de buurtsportcoaches de inwoners betrekt bij hun activiteiten, ze zijn goed bezig.”

Wat doe je op een vrije avond in het weekend? “Tja, normaal gesproken gaan we er vaker op uit maar nu proberen we het samen met de kinderen thuis gezellig te maken met een spelletje of een film.”

Waar wordt je blij van? “Buiten spelende kinderen maken me echt blij, ik vind het zelf ook heerlijk om buiten actief te zijn.”