Een bakkie doen met.. Frank van Lieshout

Frank is afgelopen jaar zijn eerste jaar als vakdocent gaan werken voor Sportimpuls. Gedurende het jaar was hij nog bezig met de laatste onderdelen van de ALO, maar inmiddels is hij helemaal afgestudeerd. Hij is echter sinds kort vertrokken met een bijzondere reden.

Hoe ben je bij Sportimpuls terecht gekomen destijds? “Ik ben afgelopen zomer verhuist naar Utrecht en wilde graag aan de slag. Online kwam ik een vacature tegen en na een prettig gesprek ben ik als gymdocent aan de slag gegaan op drie scholen in Driebergen, Doorn en Zeist”.

En toen kon je opeens niet meer werken vanaf half maart. “Ja dat was even schakelen, als zzp’er heb je dan ook direct geen inkomen meer. Gelukkig kon ik aan het werk blijven binnen Sportimpuls door andere klussen te doen. De solidariteit binnen Sportimpuls is groot, ik ben Sportimpuls onwijs dankbaar dat ik aan de slag kon blijven in de Corona periode en dus een inkomen had”.

Wat heb je zoal gedaan dan? “We hebben er met z’n allen de schouders onder gezet, ik ben wel handig met beeld en geluid dus heb vooral veel onlinefilmpjes en lessen gemaakt voor de scholen waar Sportimpuls actief is”.

En nu, nu werk je niet meer voor Sportimpuls? “Ik heb in de Corona periode goed nagedacht wat ik wilde en heb uiteindelijk besloten om samen met mijn vriendin te verhuizen naar haar moederland Litouwen. We hebben een appartement in de hoofdstad Vilnius en hebben het prima naar ons zin”.

En wat ga jij doen in Litouwen? “Ik ga starten met een master maar ben nog even aan het rond kijken welke master ik ga volgen en ben inmiddels een netwerk aan het opbouwen met lokale bewoners in Vilnius die binnen een community willen werken aan een actieve en gezonde leefstijl, trainingskampen organiseren in het voor jaar en heb nog wat andere ideeën in gedachten. Ik heb het hier tot op heden erg naar mijn zin en hoef mij voorlopig nog niet te vervelen”.

Frank het ga je goed daar in Litouwen, mocht je nog kansen voor Sportimpuls zien laat het dan gerust weten.