Een bakkie doen met.. Joke Roeterdink

Hoi Joke, wat is je functie binnen de GSF? “Ik ben met een mooi woord senior projectcoördinator”.

Een tijdje geleden was je bij Sportimpuls op bezoek en gaf je een presentatie over de hybride leeromgeving, hoe is dat ontstaan? “Het is eigenlijk een eigen gedachtegoed, gebaseerd op ervaring en geïnspireerd door de vraag hoe we de sportvereniging vitaal kunnen houden in de toekomst”.

Wat is een hybride leeromgeving in het kort? “Een hybride leeromgeving combineert het schoolse leren en het leren in de beroepspraktijk van de MBO of HBO studenten in een inspirerende omgeving van de sportvereniging, waarbij efficiënt gebruik wordt gemaakt van sport accommodaties ”.

Wat zijn in het kort de grootste voordelen van een hybride leeromgeving? “De vereniging kan haar accommodatie breder inzetten, en kinderen komen vroegtijdig in contact met de vereniging. De basisschool kan zich onderscheiden door oa een extra beweegmoment in een sportieve omgeving te bieden en de buurtsportcoach heeft hierin vooral een verbindende rol. De MBO studenten leren de verenigingsstructuur kennen, leren de theorie en kunnen het geleerde gelijk toepassen in de praktijk”.

Zijn er ook nog nadelen? “Nou nee eigenlijk niet, het is een win-win situatie voor alle partijen”.

Stel je zou opnieuw geboren worden, wat zou je dan willen worden? “Exact hetzelfde! Ik ben hier helemaal op mijn plek, het voelt niet als werk en het geeft me veel energie”