Een bakkie doen met.. Kimberly Bos

Kimberley is skeleton atlete en is deze winter erg goed bezig, ze stond al 5 keer op het podium tijdens Worldcup wedstrijden. Kimberley wordt gecoacht door Sportimpuls collega Joska le Conté.

Het gaat lekker met je he? “Jazeker, de prestaties zijn goed. Na een goede voorbereiding en een goed plan klopt alles nu en kan in maximaal presteren”.

Hoe kwam Joska zo terecht bij jou als coach? “De bond stelde Joska voor en ik vond dat een goed voorstel waardoor we snel een match konden maken”.

Vroeger waren jullie toch concurrenten? “Nou ik zou eerder zeggen collega’s, we presenteerde allebei op hoog niveau maar hielpen elkaar ook om samen hogerop te komen”.

Wat verwacht jij van een coach? “Ondersteuning bij alles wat ik nodig heb om optimaal te kunnen presteren en zo snel mogelijk naar beneden te komen. Joska heeft veel kennis van de banen en ze is rustig, betrouwbaar en een prettig reismaatje”.

Wat zijn je ambities? “Die zijn duidelijk, een plak halen tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in China. De huidige prestaties geven me veel vertrouwen”.

Wat heb je nodig om maximaal te kunnen presteren? “Allereerst een goede slee, fysiek kan ik nog iets beter worden en de baan in China leren kennen”.

Heb je nog een kerstboodschap? “We zullen ons deze kerst nog lang herinneren denk ik maar ondanks alles wens ik iedereen fijne dagen en een gezond 2021. Wees creatief en probeer iedereen in je omgeving passende aandacht te geven”.

Foto van Viesturs Lacis