Een bakkie doen met.. Marlou Peeters

Marlou is coördinator maatschappelijk bij FC Utrecht en is samen met haar team verantwoordelijk voor het neerzetten van maatschappelijke projecten en is contactpersoon voor de gemeenten binnen de regio.

Waarom zet FC Utrecht zo breed in op maatschappelijke projecten? “Belangrijkste doelstelling van de club is uiteraard presteren maar FC Utrecht is een volksclub en staat midden in de samenleving. We werken vanuit ons hart en willen heel graag wat teruggeven aan de samenleving en uiteraard hopen we dat daarmee ook onze community groeit”.

Heb je een voorbeeld van zo’n project? “Zeker, we hebben een krachtige supportersgroep en vanuit deze groep kwam ooit een vraag. Een van onze jonge supporters is ziek en zal op korte termijn blind worden, de supporters wilde hem graag nog een topdag bezorgen zodat dat voor altijd in zijn herinnering blijft zitten zolang hij nog kan zien, prachtig toch!”

Welke rol speelt de buurtsportcoach in jou werk? “We werken steeds vaker samen met de lokale buurtsportcoach, zij hebben een uitstekend netwerk en zorgen vaak voor verbinding met de doelgroep. Zij helpen ons het maatschappelijk effect nog groter te maken”.

Voetbal je zelf ook? “Niet meer, na jaren op hoog niveau te hebben gespeeld ben ik nu trainer bij ASV Wartburgia in Amsterdam, dat is superleuk om te doen”.

Laatste vraag, wat is de quilty pleasure van Marlou? “Oei, stiekem kan ik eigenlijk nooit gewoon even langs een bal wandelen, ik moet hem dan altijd even aantikken”.