Een bakkie doen met.. Michelle Maes

Michelle is buurtsportcoach bij Sportief Zeist, een van de lokale projecten van Sportimpuls. Ze houd zich binnen Zeist onder andere bezig met sportstimulering voor inwoners met een beperking.

Heb je hier eigenlijk voor geleerd Michelle? “Jazeker, tijdens mijn opleiding aan de CALO in Zwolle heb ik de specialisatie speciaal onderwijs gedaan, toen ontdekte ik dat daar mijn hart lag”.

Wat maakt jouw werk zo leuk? “Het is veelzijdig werk en ik kom in contact met veel verschillende mensen die vaak een hulpvraag hebben en het is dankbaar werk om hen te mogen helpen. Zo kan ik bijvoorbeeld heel erg genieten van de ontwikkeling van een kind. Bijvoorbeeld iemand die bij de 1e les nog niet zonder zijn moeder kan maar later heel zelfverzekerd moeder de zaal uitstuurt voor de training en uiteindelijk zelfs doorstroomt naar regulier sportaanbod, die groei is prachtig”.

Heb je daar nog een voorbeeld van? “Een tijd geleden was er een nieuwkomer in Zeist met een beperking die heel graag wilde leren zwemmen, mede vanwege een beperking en taalachterstand was dat lastig om aan te sluiten bij bestaand aanbod, ik heb toch kunnen regelen dat deze man privé zwemles kreeg bij de zwemclub in Zeist. Hij was erg dankbaar richting mij toen hij uiteindelijk zijn diploma kon halen”.

Heb je altijd al met deze doelgroep willen werken? “Nee hoor, vroeger wilde ik van alles worden zoals stewardess of kok worden, maar mijn passie bleek toch in de sport te liggen”.

Even een dilemma, boek of film? “Oei, dat is een hele lastige. Mijn laatste film was Huisvrouwen 2 haha. Ik ga voor een goed boek, ben nu bezig met De Zeven Zussen”.

Laatste vraag, stel je zou met een toverstafje per direct iets mogen veranderen, wat zou dat dan zijn? “Ik zou graag willen dat we allemaal wat vriendelijker waren voor elkaar, daar wordt de wereld een stuk mooier van”.