Een bakkie doen met.. Simonetta van den Berg

Simonetta is buurtsportcoach van Heuvelrug Sportief & Gezond en heeft samen met Team:fit aan vier verenigingen een gezondere kantine certificaat uitgereikt.

Is het nou gezonde kantine of gezondere kantine? “De gezondere kantine klinkt iets minder streng waardoor we minder weerstand ervaren. Het meeste in de kantine kan blijven zoals het is maar het gaat om de uitbreiding met het gezondere aanbod”

Hoe werkt die certificering? “Team:fit heeft een mooie aanpak om te komen tot verschillende vormen van certificeren nml goud, zilver en brons. In Amerongen zijn 3 certificaten uitgereikt en in Driebergen 1. Een fantastisch resultaat vindt wethouder Chantal Broekhuis”.

Wat was jouw rol in dit proces? “Nou vooral wat duwen, motiveren, sturen, verbinden en de voortgang bewaken. Uiteindelijk ben ik trots op het neergezette resultaat maar had dat nooit kunnen doen zonder de maatschappelijke betrokkenheid van de besturen, de vrijwillige inzet van de betrokken barcommissieleden en de expertise van Team:fit”.

Zij de sporters ook blij met je? “Oh vast niet allemaal maar ik heb inmiddels veel ouders en kinderen gesproken die het een goede keuze vinden van de vereniging om deze omslag te maken. Iemand gaf pas aan dat zelfs de bardienst nu wat leuker wordt”.

Was er nou ook nog een watertappunt geplaatst in Amerongen? “Ja, bij drie verenigingen in Amerongen en ook een vereniging in Driebergen staat, mede mogelijk gemaakt door een lokale sponsor, inmiddels een watertappunt waar veel gebruik van wordt gemaakt”.

Ben je zelf ook gezond bezig? “Ja, ik was altijd al zo iemand die met komkommers, water en fruit op pad ging en dat doe ik nog steeds. Ik ben blij dat ik hiermee echt het verschil kan maken in mijn gemeente!”.