Een bakkie doen met.. Wessel Schaling

Om te beginnen, is het nou Wessel of Wes? “Ik ben opgegroeid op Aruba en daar konden ze Wessel lastig uitspreken en zo is het Wes geworden, alleen mijn vriendin noemt me nog Wessel”.

Stichting Life Goals biedt lokale sportprogramma’s aan om zo kwetsbare mensen te activeren. Wessel houd zich binnen Life Goals bezig met het creëren van nieuwe mogelijkheden, interventies en fondsen. Heb je dit altijd willen worden vroeger? “Nee, vroeger wilde ik politie, brandweer en later dierenarts worden. Nu ben ik er trots op dat ik het verschil kan maken voor deze doelgroep”.

Waarom ben je zo betrokken bij deze doelgroep? “Ik heb ervaren hoe belangrijk sport is voor deze kwetsbare doelgroep, sport helpt hen bijvoorbeeld om stress te verminderen en middels de Life Goals methode werken we ook aan hun sociale vaardigheden. De verhalen van deelnemers, daar doe ik het voor”.

Binnen onze Sportimpuls projecten in Nijkerk en Zeist werken we met jullie methode, wat zijn je ervaringen? “Het werken met jullie buurtsportcoaches is perfecte match voor de interventie, de buurtsportcoach voelt zich verantwoordelijk voor zijn deelnemers en is lokaal betrokken, dat is essentieel voor succes”.

Als jij afgelopen dinsdag tijdens Prinsjesdag iets zou mogen zeggen tegen Nederland wat zou dat dan zijn? “Ik maak me maatschappelijk gezien echt wel zorgen, corona heeft er voor gezorgd dat de verschillen tussen de mensen groter zijn geworden, jongeren krijgen minder kansen, ik snap wel waarom het mis gaat in sommige wijken. Ik zou een pleidooi willen houden om ongelijkheid te voorkomen en te investeren in sociale programma’s”.
Hoe dan? “Mensen inspireren, betrekken bij initiatieven en zo hun talenten laten ontdekken”.

Wat is jullie ambitie met Life Goals? “Ons team bestaat uit mensen die zich maatschappelijk betrokken voelen en handelen vanuit hun hart en graag het verschil maken voor deze kwetsbare doelgroep. We streven naar een landelijke dekking en hopen voor vele mensen een springplank te zijn naar een gelukkig leven”.

www.stichtinglifegoals.nl