Een bakkie doen met.. Yassine Slimani

Yassine, jij draait al vanaf de eerste dag mee met het buurtsportteam van Zeist, nu alweer 4 jaar geleden, wat zijn je ervaringen? “In het begin was het erg zoeken maar al vrij snel kon ik de dingen doen die goed bij mij paste en heb ik echt een prachtige tijd gehad als buurtsportcoach”.

Wat maakt jou een goeie buurtsportcoach? “Ik kan goed met jongeren omgaan en heb vrij snel een klik met ze, ik kan me goed inleven in hun wereld en krijg respect in met name de wijk Vollenhove waar ik ook woon. Ik ben duidelijk en bied veel structuur tijdens mijn activiteiten, dat vinden ze prettig”.

Maar je gaat stoppen in Zeist, wat ga je nu doen? “Ik ga het buurtsportwerk oprecht missen maar ik ben gestart als ambulant hulpverlener bij EFM in Amersfoort en help daar jongeren, dat is erg leuk werk”.

Blijf je nog wel enigszins betrokken bij Sportief Zeist? “Jazeker, ik woon in Zeist en zal altijd een soort van ambassadeur blijven voor het werk van Sportief Zeist. Bovendien heb ik nog vaak contact met de collega’s van Sportief Zeist”.

Wat heb jij zoal bereikt in Zeist? “De sportparticipatie onder de jeugd in Zeist Noord was laag toen we begonnen, mede door mijn inzet is dat percentage verhoogd de laatste jaren, vorig jaar nog is een complete groep meiden lid geworden van sv Zeist. Ik vind het tevens mooi dat de jeugd meer interesse heeft gekregen in sport. Een van de kinderen vertelde me pas nog dat hij bij mij eerlijk had leren spelen, dat is toch prachtig”.

Noem eens drie dingen waar je niet zonder zou kunnen in het leven? “Mijn geloof staat op nummer 1, daarna familie, gezondheid en natuurlijk voetbal. En natuurlijk mijn collega’s van Sportief Zeist haha”.