Een bakkie doen met.. Ziggy Tabacznik

Ziggy, jij bent directeur en medebedenker van de MQ Scan, kan je heel kort uitleggen wat dat is? “De MQ scan is een wetenschappelijk onderbouwde tool om professionals binnen 1 gymles inzicht te geven in de motorisch ontwikkeling van de kinderen én de monitoring daarvan in de tijd”.

Waarom heeft juist dit thema jouw interesse? “Als oud judoka heb ik ervaren wat sport met je kan doen. Overal werd gezegd dat bewegen goed voor je is maar wij zouden ook graag willen dat we in Nederland beter gaan bewegen want beter bewegen = betere motoriek = plezier in sport = meer en langer bewegen”.

Is judo een sport die geschikt is voor de ontwikkeling van het kind? “Judo bevat heel veel grond motorische eigenschappen maar heeft daarnaast ook nog veel sociaal emotionele elementen waardoor het een ideale basis is voor kinderen”.

Bij Sportimpuls ervaren we de MQ scan als een zeer waardevol product, binnen 1 gymles halen we ontzettend veel informatie op voor zowel de school als gemeente. “Ja dat klopt, we brengen op een voor kinderen leuke manier de motorische ontwikkeling snel in beeld en leveren hiermee eenvoudige en betrouwbare gegevens af”.

Waarom werken jullie graag samen met Sportimpuls? “We versterken elkaar en kunnen van elkaar leren. Het netwerk en het werkgebied van Sportimpuls is voor ons interessant, we hopen samen met Sportimpuls het verschil te maken, kortom 1+1=3”.

Waar heb je persoonlijk een hekel aan? “Ik heb een hekel aan oneerlijkheid, soms spelen er andere belangen en gaat het niet om kwaliteit en resultaat, ik wil graag winnen en Nederland beter maken”.

Waar ben je trots op? “Ik ben al 16 jaar actief binnen het domein sport en onderwijs, heb drie bedrijven opgezet en heb maatschappelijke impact gecreëerd, dat vind ik mooi”.